Звільнено з-під варти Клієнта, який три роки безпідставно знаходився в Черкаському СІЗО

28.04.2022 року, до Адвоката Племяннікова Б.Д. звернулись близькі Громадянина України, який обвинувачується в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2, ст.286 КК України (дорожньо-транспортна пригода, що призвела до тяжких наслідків або смерті потерпілого).

Справа бере свій початок в січні 2012 року, коли на думку слідства саме з вини Клієнта і відбулась дорожньо-транспортна пригода. Однак, в ході досудового розслідування, яке безпідставно затягувалось працівниками тодішньої ще міліції, прокуратури почали з‘являтись суперечливі висновки експертів та документи які суперечили як словам потерпілого, свідків а також іншим документам.

Типова ситуація, коли слідство намагається зробити людину крайньою, але не виходить, коли намагається “допомогти” потерпілому і відповідно взаємно розраховує на “допомогу” від потерпілого… (якщо ви розумієте за що я веду мову…).

Не такий страшний вовк, як то описує слідство.

Фактично маємо спірні тяжкі тілесні ушкодження, чому не було належним чином проведено експертизу навіть не питайте, я думаю самі здогадаєтесь…))) АЛЕ! В скопі, з горем, сльозами та значним болем, слідство направляє в 2015 році обвинувальний акт до одного з судів Черкаської області (з міркувань знеособлення фабули не буду вказувати до якого, оскільки справа дуже гучна).

І з 2015 року починається магія в суді. Слухання затягуються, постійно зриваються, то по вині судді, то з вини прокурора. В 2019 році все затихає, і коли Клієнт заспокоюється, його оголошують в розшук із порушенням процедури, та згодом затримують, і починається тримання під вартою в умовах Черкаського слідчого ізолятора.

Дана історія заслуговує на окрему винагороду, оскільки має багато зворотів та інтриг.

Повертаючись до того, що в квітні 2022 року Адвокат Племянніков Б.Д. вступає у справу в якості захисника, 30.05.2022 року судді відповідного суду, заявляється відвід (оскільки призначений в неавтоматизованому порядку, що є істотним порушенням закону), заявляються відводи прокурорам.

Відповідно, прокурори в черговий раз просять суд продовжити тримання під вартою, в ході розгляду якого було також заявлено відводи суддям а клопотання в результаті ніхто так і не розглянув. Прокурор користуючись “килимковими домовленостями” з суддями, повторно подає клопотання, після того як в порядку ст.615 КПК України продовжує тримання під вартою, і таке клопотання розглядається і продовжується.

І таким чином ми постійно боролись до 06.10.2022 року. Постійні заперечення, нервування Клієнта та Адвоката, постійні апеляції, скарги та звернення до всіх можливих органів.

06.10.2022 року, в результаті чергового розгляду чергової апеляційної скарги, колегія судді Черкаського апеляційного суду задовольняє апеляційну скаргу Адвоката Племяннікова Б.Д., звільняє з-під варти Клієнта та застосовує відносно Клієнта найм‘якший запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання.

Тяжко описати почуття, які виникають після такої тяжкої баталії, і хоча це не вперше, але до сих пір не можливо підібрати влучних слів для опису таких почуттів. Головне – Клієнт який з 2019 року тримався під вартою на волі!

Станом на сьогодні не розглянуто понад 20 клопотань, які заявлені Адвокатом Племянніковим Б.Д., триває судовий розгляд, Клієнт налаштований йти до кінця.

Завжди захищайте Ваші права, окрім Вас і Вашого адвоката ніхто не буде захищати Ваші права.

Користуйтеся і звертайтесь за консультацією. Консультації у нас безкоштовні.

Можете з нами зв‘язатись: +38 (066) 004-38-25 або написати на електронну пошту: office@attorneys.org.ua

З повагою, Адвокат Племянніков Богдан Дементійович