Захист особи під час спроби свавільного притягнення до адміністративної відповідальності

На прикінці травня 2022 року, до Адвоката Племяннікова Б.Д. звернувся Громадянин України, з питанням щодо складення відносно останнього адміністратвного матеріалу за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу).

З пояснень безпосередньо Клієнта, стало відомо, що 31.03.2022 року, неподалік станції метро Петрівка, у місті Києві сталась дорожньо-транспортна пригода за участі Клієнта та третьої особи. Зі слів Клієнта інший учасник пригоди керував несправним транспортним засобом, в результаті чого не вдалось завчасно запобігти зіткнення.

Як з‘ясувалось, інший учасник мав зв‘язки в поліції і на виклик прибули саме “потрібні потерпілому” працівники поліції.

Пояснення складали працівники поліції, не відбираючи у Клієнта жоджних пояснень, схему склали без Клієнта, не вказали на схемі сліди гальмування, змусили до підписання всіх документів, шляхом погроз бути затриманим на понад 3 доби без рішення суду, погрожували розправою.

В ході підготовки до розгляду адміністративного матеріалу, Адвокат Племянніков Б.Д. отримав інформацію, що відео з боді-камер було пошкоджено і не може бути зчитаним, вдалось віднайти фотознімки з місця подій, що підтуврджувало наявність гальмівного шляху іншого учасника у понад 35 метрів (що свідчить про велику швидкість) та інші матеріали.

Користуючись власним правом, Клієнт подає до суду заяву про відмову від пояснень, які він підписав під тиском, та надає пояснення складені особисто. Суд вирішив повернути матеріали на доопрацювання.

06.09.2022 року, до Оболонського районного суду міста Києва повертаються після доопрацювання матеріали, однак, в порядку ст.38 КУпАП, Адвокат Племянніков Б.Д. подає клопотання про закриття провадження у зв‘язку із закінченням строків на притягнення до адміністративної відповідальності.

Суд своєю постановою закриває провадження у справі. Клієнта не притягнули до адміністративної відповідальності.

Завжди захищайте Ваші права, окрім Вас і Вашого адвоката ніхто не буде захищати Ваші права.

Користуйтеся і звертайтесь за консультацією. Консультації у нас безкоштовні.

Можете з нами зв‘язатись: +38 (066) 004-38-25 або написати на електронну пошту: office@attorneys.org.ua

З повагою, Адвокат Племянніков Богдан Дементійович