Відведено суддю яка незаконно здійснювала повноваження у справі щодо клієнта

Адвокат Племянніков Б.Д., здійснює захист та представництво інтересів громадянина України – Д. у справі за кваліфікацією ч.2, ст.286 КК України, тобто дорожньо-транспортна пригода, що спричинила завдання потерпілому тяжких тілесних ушкоджень.

11.10.2022 року до Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області на підставі ухвали Черкаського апеляційного суду від 03.10.2022 року в порядку ч.13 ст. 31 КПК України надійшли матеріали за заявою захисника Племяннікова Б.Д. про відвід судді Городищенського районного суду Черкаської області Синиці Л.П.

Вказаний відвід мотивований тим, що суддя Синиця Л.П. брала участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування як слідчий суддя, що унеможливлює розгляд нею клопотання прокурора про продовження строку застосування запобіжного заходу щодо обвинуваченого Д.

Дослідивши матеріали заяви про відвід, суддя дійшов висновку про обгрунтованість заявленого відводу, а тому суддя Городищенського районного суду Черкаської області Синиця Л.П. – підлягає відводу.

Так, ч.1 ст.76 КПК України передбачено, що суддя, який брав участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування, не має права брати участі у цьому ж провадженні в суді першої, апеляційної і касаційної інстанцій, крім випадків перегляду ним в апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, про зміну іншого запобіжного заходу на запобіжний захід у виді тримання під вартою або про продовження строку тримання під вартою, яка була постановлена під час судового провадження в суді першої інстанції до ухвалення судового рішення по суті.

Таким чином, ухвалою Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області було задоволено заяву Адвоката Племяннікова Б.Д. про відвід судді Городищенського районного суду Черкаської області Синиці Л.П., суддю відведено від розгляду српави відносно клієнта Д.

Завжди захищайте Ваші права, окрім Вас і Вашого адвоката ніхто не буде захищати Ваші права.

Користуйтеся і звертайтесь за консультацією. Консультації у нас безкоштовні.

Можете з нами зв‘язатись: +38 (066) 004-38-25 або написати на електронну пошту: office@attorneys.org.ua

З повагою, Адвокат Племянніков Богдан Дементійович