Клієнту повернуто завдаток!

В липні 2022 року, до Адвоката Племяннікова Б.Д. звернувся громадянин України, з питанням, що особа яка отримала кошти в якості завдатку відмовляється повертати отриману суму коштів у розмірі 500 Доларів США, 5000 грн.

Адвокат Племянніков Б.Д. звернувся до Києво-Святошинського районного суду Київської області із позовом до особи, яка отримала кошти, із вимогами в порядку ст.1212 ЦК України, з метою їх повернення.

На обґрунтування вимог, було зазначено, що 27 липня 2021 року він прибув до приміщення ТОВ маючи намір придбати автомобіль Audi A3, 2016 року випуску. Для подальшого отримання цього автомобіля позивач передав особі певну грошову суму, а саме 5 000,00 грн та 500 доларів США, про що відповідачем надано розписку. Однак, не погодившись з умовами договору лізингу, позивач відмовився від купівлі автомобіля, однак згадані кошти йому повернуто не було. Крім того, стверджується, що у відповідача перестали існувати підстави для зберігання у себе грошових коштів, а тому такі кошти є безпідставно набуті і підлягають поверненню.

Суд погодився з доводами Адвоката Племяннікова Б.Д., що оскільки договору купівлі-продажу, який би за своєю формою та змістом відповідав вимогам законодавства між сторонами укладено не було, сторони лише домовилися укласти такий договір у майбутньому, то передана позивачем грошова сума у розмірі 500,00 доларів США та 5 000,00 грн є авансом, який підлягав поверненню, а не завдатком.

07.06.2023 року, рішенням Києво-Святошинського районного суду Київської області було задоволено позовні вимоги, стягнуто на користь Клієнта – 5000 грн., та 500 Доларів США, та 3% річних, витрати на правничу допомогу та судовий збір.

Завжди захищайте Ваші права, окрім Вас і Вашого адвоката ніхто не буде захищати Ваші права.

Користуйтеся і звертайтесь за консультацією. Консультації у нас безкоштовні.

Можете з нами зв‘язатись: +38 (066) 004-38-25 або написати на електронну пошту: office@attorneys.org.ua

З повагою, Адвокат Племянніков Богдан Дементійович