Закрито провадження у адміністративній справі за ч.1, ст.156, ч.3, ст.156, ч.164 КУпАП

На початку квітня 2023 року, до Адвоката Племяннікова Б.Д. звернувся громадянин України, який зазначив, що працівниками Оболонського УП ГУНП в м.Києві було незаконно вилучено належне йому майно, та складено три адміністративні протоколи за ч.1, ст.156 КУпАП (роздрібна торгівля алкоголем чи тютюновими виробами без акцизних марок) ч.3, ст.156 КУпАП (торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами в заборонених місцях) ч.1, ст.164 КУпАП (провадження діяльності без державної реєстрації суб‘єкта господарювання, або без ліцензії).

Покарання передбачене в сукупності зазначених норм яке б було застосоване відносно Клієнта – штраф у розмірі до 16 тис. грн., та конфіскація вилученого майна (понад 100 найменувань товарів), що звісно завдало б Клієнту значних фінансових збитків.

Вході досудової підготовки, було виявлено значну кількість процесуальних недоліків, починаючи від відсутності належних і допустимих доказів вчинення Клієнтом адміністративного правопорушення, і закінчуючи питанням неналежного оформлення протоколу та додатків до нього.

Клієнт прибувши в судове засідання разом з Адвокатом Племянніковим Б.Д. 29.05.2023 року, власну вину не визнала, Адвокат Племянніков Б.Д. долучив до матеріалів справи пояснення щодо складених протоколів та додаткові документи, якими обгрунтовує позицію захисту.

Суд, дослухавшись до позиції сторони захисту, погодився із викладеними аргументами, які були підкріплені належними доказами, та дійшов висновку про відсутність в діях особи складу адміністративного правпорушення за ч.1, ст.156, ч.3, ст.156, ч.164 КУпАП, провадження у справі постановою від 29.05.2023 року – закрито, вилучене майно зобов‘язано повернути Клієнту.

Завжди захищайте Ваші права, окрім Вас і Вашого адвоката ніхто не буде захищати Ваші права.

Користуйтеся і звертайтесь за консультацією. Консультації у нас безкоштовні.

Можете з нами зв‘язатись: +38 (066) 004-38-25 або написати на електронну пошту: office@attorneys.org.ua

З повагою, Адвокат Племянніков Богдан Дементійович